• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  taman negara boot maleisie

  reizen door maleisieVisum en geld

  Reis je voor een vakantie naar Borneo dan heb je een visum nodig: een ‘visum upon arrival’. Als je korter dan 30 dagen op reis gaat krijg je dit visum gratis op het vliegveld. Tijdens de vlucht ontvang je de visumformulieren.  Voor alle reizigers geldt dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij vertrek uit Maleisië. Maak voor de zekerheid een scan van je paspoort en stuur dit naar je eigen mailbox. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies.

  Wil je bij ons een reisaanvraag doen dan kan dit via Mijn Reisplan, je kunt kiezen uit individuele rondreizen of zelf je vakantie samenstellen aan de hand van de bouwstenen.

   

  geldzaken maleisie

  Borneo-vakantie: geldzaken

  Op Borneo betaal je met de Maleisische Ringgit (RM). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Ringgit nog even te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hierbij helpen.

  Je vindt bijna overal pinautomaten waar je gewoon met je bankpas (met Cirrus teken) geld kunt pinnen. Vergeet niet bij je bank te regelen dat je in het buitenland kunt pinnen. Verder is het handig om wat euro’s mee te nemen voor het geval de pinautomaten onverhoopt storing hebben. Euro’s worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd. Ook credit cards worden op veel plekken geaccepteerd, maar dan met name Visa en Mastercard.

  onderhandelen op de lokale markt maleisieBorneo is over het algemeen een veilig te bereizen land. Wij adviseren wel om niet te veel waardevolle bezittingen mee te nemen als je op pad gaat. Bijna alle hotels die Riksja Maleisië boekt hebben een kluis in de kamer, of anders bij de receptie. Laat nooit waardevolle spullen onbeheerd op je kamer achter.

  Tijdens je reis regelt Riksja Borneo de grote transfers en ook zijn sommige maaltijden inbegrepen. De kleine transfers, zoals bijvoorbeeld een taxi van je hotel naar een treinstation, regel je zelf. Deze transfers zijn voordelig ter plaatse te regelen. Wij vinden het ook leuk om op deze manier in contact te komen met de Maleise bevolking en onze onderhandelings-skills te testen. In Maleisië kan je in gedachten houden dat je per dag, per persoon ongeveer 25 euro kwijt bent aan kleine transfers en maaltijden.

   

   

  Stel je eigen Borneo-reis samen
  of
  kijk bij onze Borneo-rondreizen

   
  /* */