• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  algemeen over maleisie en borneo

  Het klimaat in Borneo

  Bij Riksja Borneo bouw je je eigen individuele Borneo-reis. Je gaat op pad met transfers en binnenlandse vluchten. Afhankelijk van je keuze heb je hier en daar ook een boottocht door de jungle. Je slaapt in kleinschalige, authentieke hotels die passen bij de plek waar je bent. Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij de Borneo bouwstenen, rondreizen of op onze overnachting pagina.

  Wat is de beste periode voor je Borneo reis? Heel algemeen gezegd: het is er het hele jaar mooi weer, zeker wat betreft de temperatuur en er kan een bui vallen. Onderstaand vind je informatie per regio.

  Borneo heeft een tropisch klimaat en is het gehele jaar goed te bereizen. Toch kent zowel het zuiden als het noorden een regenperiode. Vanaf de bouwsteen Rustig aan in Kuching dat in het zuiden ligt, bij Sarawak, is de regenperiode van oktober t/m maart. Maar niet getreurd: de tropische buien zijn heus niet zo erg en het is juist wel lekker om zo nu en dan wat verkoeling te hebben in de tropische hitte. Bovendien zijn de buien vaak van korte duur en hoef je niet bang te zijn gehele dagen in de regen te lopen. In het noorden, bij Sabah, valt de meeste regen tussen mei en november. Dit geldt voor de bouwstenen vanaf Kota Kinabalu, dus vanaf de bouwsteen Easy Going Kota Kinabalu.

  Gedurende het jaar schommelen de temperaturen van 29 tot zo’n 33 graden Celsius, en zelfs in de nacht wordt het zelden kouder dan 20 graden Celsius. Echter, in de hooggelegen gebieden kan het iets koeler zijn, zoals de bouwsteen Klimmen naar Kinabalu

   

  Stel je eigen reis samen met onze Borneo bouwstenen
  of
  kijk bij onze Borneo rondreizen

   

  Heeft deze informatie je geholpen?

  1 Star2 Stars
  Loading...

  Region Jan Feb Mar Apr May Jun
  Sarawak (zuiden)
  30
  30
  31
  32
  33
  33
  Sabah (noorden)
  29
  30
  31
  31
  31
  31
  Region Jul Aug Sep Oct Nov Dec
  Sarawak (zuiden)
  32
  32
  32
  32
  32
  31
  Sabah (noorden)
  31
  31
  31
  31
  30
  30

  Betekenis van de symbolen

  zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan
   
  /* */