(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= '//www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-53BPTP');

 • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Tropisch toetje Lankayan

  Lankayan Borneo

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Lankayan
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 568,- p.p. bij 2 personen

  Dit eiland is een paradijs verborgen in de Sulu Zee ten noorden van Sandakan. Lankayan is de perfecte plek om je reis te eindigen en bij te komen van alle indrukken. Behalve het geluid van de golven en de wind is het er stil. Droom weg bij de aanblik van de witte zandstranden of neem een duik in de helderblauwe zee. Onder water is de natuur misschien zelfs nog wel mooier dan boven water, je kijkt je ogen uit naar kleurrijke vissen en schildpadden. Het eiland ligt in een beschermd ecogebied waar verantwoord wordt gevist en schildpadden hun eieren leggen. Met wat geluk kun je met eigen ogen zien hoe de schildpadden hun eieren begraven en babyschildpadden terugkeren naar de zee. Je verblijft in een sfeervolle bungalow met zeezicht, geniet in de avond van de zonsondergang vanaf je veranda. Dit is de plek voor de echte eilandgenieter waar rust en ontspanning voorop staan.

  Overnachten: 2 nachten in een houten bungalow aan het strand
  Excursies: geen
  Transport: per minibus en boot
  Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
  Overig: entreegelden
  • excursies (zelf te regelen): samen met een gids naar babyschildpadden kijken

  • fooien

  Dag 1 – Aankomst in Lankayan

  Je komt per minibus of vliegtuig aan in het plaatsje Sandakan, gelegen in het noordoosten van Sabah. Als je met het vliegtuig aankomt word je van de luchthaven opgehaald en naar de pier gebracht. Hier ligt de boot voor je klaar die je naar Lankayan brengt rond 10.00 in de ochtend, de overtocht duurt ongeveer anderhalf uur. Terwijl de boot over de golven deint zie je in de verte een eilandje opdoemen. Witte zandstranden en helderblauw water omringen een tropisch bos; dit is het paradijs op aarde. De boot legt aan bij de houten steiger, het zand kriebelt tussen je tenen als je naar je bungalow loopt. Je verblijft in een houten bungalow gelegen aan de bosrand met uitzicht op zee en het strand pal voor je deur. Pak je snorkel en wandel de zee in om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Het water is zo helder dat je zelfs zonder snorkel de eerste vissen kunt spotten. Naar een lekkere lunch hoef je niet op zoek, er is een restaurant op het eiland en deze biedt volop keus.

  Dag 2 – Verblijf op Lankayanbroedplaats schildpadden lankayan borneo

  Begin de dag met een frisse duik in de zee om wakker te worden, het ontbijt zal hierna nog lekkerder smaken. Vandaag heb je alle tijd voor jezelf, bestel een fruitcocktail en lees je boek uit. Zet tijdens het zonnen je strandstoel vlakbij het water zodat je af en toe je voeten in de zee kan dippen voor wat verkoeling. Je kunt ook een wandeling over het strand maken: het eiland is maar 2 km lang dus je bent in een kwartiertje rond.

  Het is een avontuur om te snorkelen of te duiken. Gekleurde vissen zwemmen tussen het koraal terwijl een schildpad op zijn gemak voor je neus voorbij dobbert. Lankayan is een broedplaats voor schildpadden. Als je het leuk vindt kan je samen met een gids een kijkje nemen bij de babyschildpadden. De schildpadeieren worden beschermd en de geboren schildpadden worden veilig teruggezet in de natuur, meestal gebeurt dit in de maanden van juni tot oktober. Wij vonden het een bijzondere ervaring om te zien hoe deze diertjes de weg terug vinden naar de zee.

  strand lankayan borneoDag 3 – Vertrek Lankayan

  Vandaag neem je afscheid van het paradijs dus snuif voor de laatste keer de frisse zeelucht op. Je vertrekt al vroeg, om 7:00 uur vaart de boot terug naar de pier in Sandakan. Wil je nog een dagje extra relaxen laat het ons dan weten, wij plannen dit graag voor je in. Sluit je je Borneo reis af met Lankayan, dan word je naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar west-Maleisië of naar huis.

  Vanaf Sandakan is het ook mogelijk door te vliegen naar Kota Kinabalu. Deze stad is de uitvalbasis voor andere bouwstenen in Sabah. Als je toe bent aan een avontuur in de jungle kies dan voor de bouwsteen Orang Oetans en cruisen met de jungleboot, je komt oog in oog te staan met de mensapen van Sepilok. Na je relaxte verblijf kun je ook ervoor kiezen de berg Kinabalu te bedwingen tijdens een klim naar de top.

   
  /* */