• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Groene meren en verborgen watervallen bij Batang Ai

  Batang Ai National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  Reisschema: Kuching - Batang Ai - Kuching
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 452,- p.p. bij 2 personen

  Je nadert de mysterieuze jungle van Sarawak, waar de Iban-stam leeft, ook wel koppensnellers genoemd. Je stapt in een houten bout om zo naar de afgelegen stam te varen. Slapen doe je bij hen in het dorp, waar je in een traditionele longhouse verblijft. Primitief is het zeker, maar tegelijkertijd ook een ervaring die je niet snel meemaakt. Je maakt kennis met de bewoners van de Iban en maakt van dichtbij mee hoe zij leven.

  Overnachten: 2 overnachtingen in een eenvoudige longhouse
  Excursies: wandelingen en boottochten met gids
  Maaltijden: 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
  Transport: van Kuching naar de lokale Ibanstam en terug
  Overige: entreegelden
   • fooien

  Dag 1 – Kuching naar Batang Ai National Park

  Vandaag word je al vroeg door je gids opgehaald. Eindbestemming het Batang Ai National Park. Onderweg stop je bij een lokale markt voor de maaltijden van de komende dagen. Daarna rij en vaar je verder naar je slaapplek in het park. Rond zonsondergang komt je longtailboot aan en staat de lokale Iban stam je enthousiast op te wachten. Ze staan bekend om hun talent om huizen te bouwen en je verblijft hier dan ook in een traditionele longhouse. De Iban leeft hier primitief en daarom hoef je geen luxe te verwachten, enkel een matras en een klamboe.

  Dag 2 – Een trekking door de orang-oetan jungle

  In de vroege ochtend is de gids bezig met het bereiden van je ontbijt. Je geniet van een traditionele maaltijd om daarna op stap te gaan door de jungle. Rondom het dorp heb je in de ochtend grote kans om orang-oetans te spotten en daarom ga je naar deze machtige dieren op zoek. Je maakt een prachtige hike van een paar uur en bij een verborgen waterval kun je de jungle warmte van je afspoelen. Je sluit de trekking af met een lekkere maaltijd samen met de lokale Iban stam. Aan het einde van de dag val je als een blok in slaap.

  Iban longhouseDag 3 – Afscheid nemen van de Iban-stam

  Helaas is het alweer tijd om terug te keren naar Kuching. Maar dat doe je natuurlijk niet voordat je eerst met deze bijzondere, lokale bewoners hebt ontbeten. Je maakt nog een korte wandeling door het gebied rondom het dorp en je neemt afscheid van je nieuwe vrienden. Laat in de avond kom je aan in Kuching.

   
  /* */